Table of 1000

Introduction

The multiplication table for the whole number 1000 is called the "table of 1000." The multiples of 1000 that result when 100 is multiplied by a group of natural numbers, such as:

1000 x 1 = 1000

1000 x 2 = 2000

1000 x 3 = 3000

1000 x 4 = 4000

and so on.

Simply place a 0 next to each number in the table of 1000 to memorise it. Here is a table of 1000 that can help students quickly recall information and perform calculations. It will enable students to make significant time savings during exams where there are more questions than there is time for.

Table Of Contents

  1. Table of 1000

  2. Tips to Learn the Table of 1000

  3. 5 Solved Questions

  4. Frequently Asked Questions

This Story also Contains

  1. Introduction
  2. Table Of Contents
  3. 1. Table Of 1000
  4. 2. Tips To Learn The Table Of 100
  5. 3. 5 Solved Questions

1. Table Of 1000


\begin{tabular}{|l|l|}

\hline $1000 \times 1=1000$ & $1000 \times 6=6000$ \\

\hline $1000 \times 2=2000$ & $1000 \times 7=7000$ \\

\hline $1000 \times 3=3000$ & $1000 \times 8=8000$ \\

\hline $1000 \times 4=4000$ & $1000 \times 9=9000$ \\

\hline $1000 \times 5=5000$ & $1000 \times 10=10000$ \\

\hline

\end{tabular}


2. Tips To Learn The Table Of 100

The easiest table to learn and memorise is the table of 1000. Here are some things to keep in mind:

  • In the table of 1000, the units, tens and hundreds places will only contain one digit, which is 0.

  • To create the table of 1000, write the numbers from 1000 to 10000 (depending on how many multiples we need) and place a 0 next to each.

  • To get the table of 1000, skip the count by thousands.


3. 5 Solved Questions

Q1. Solve 73 x 1000

Ans:


Q2. If Rohan has 1000 candies, and he gives his sister 756 of them, how many candies does rohan have left?

Ans: 1000 - 756 = 244


Q3. Every day, Patricia jogs three miles. Find out how many miles she jogs in a thousand days using the table of 1000.

Ans: Every day, Patricia jogs three miles. Therefore, 3 x 1000 = 3000 miles have been travelled overall after 1000 days.


Q4. Every day, a customer purchases 4 bananas. In a thousand days, how many bananas will the customer purchase?

Ans: Each day, the customer purchases 4 bananas. As a result, using the table of 1000, the customer purchased 4 times 1000, or 4000 bananas, over the course of 1000 days.


Q5. Richa's hourly wage will be $18. Determine how much she will be paid for 82 hours.

Ans: Richa's hourly wage will be $18.

Using the tables from 2 to 100, Richa made her final earnings after 82 hours by multiplying the amount by the number of hours worked.

= 18 × 82

= 1476 dollars

She will make $1476 over the course of 82 hours.

18 \times 82